A A A

Ciasta tradycyjne

Rolada z bitą śmietaną - Biszkopt (czekoladowy lub jasny) zwinięty ze śmietaną i galaretką, wykończony czekoladą, orzechami, kokosem.

Ciasto migdałek – Blaty biszkoptowe z makiem, przekładane bitą śmietaną, wykończony bakaliami.

 

 
 
   

Sernik gotowany – puszysta masa serowa gotowana na mleku, z dodatkami rodzynek

Sernik wiedeński – Puszysta masa serowa z bakaliami zapieczona na blacie biszkoptowym, wykończony bakaliami, czekoladą i lukrem.

Ciasto Ambasador- jasny biszkopt z galaretką owocową oraz owocami sezonowymi (truskawka, borówka amerykańska,winogrona,brzoskwinia)

 Ciasto malinowe- delikatna masa śmietanowo-malinowa, przekładana galaretką malinową na biszkopcie o smaku truflowym, wykończone pokruszonym ciemnym biszkoptem  
 

Ciasto bakaliowe – Biszkopt kakaowy przesmarowany kremem czekoladowym i dżemem owocowym, na tym blat bakaliowo – figowy, góra dekorowana czekoladą i słonecznikiem.

 

Ciasto rafaello – Biszkopt kakaowy, na nim masa rafaello, na górze kokos.

Ciasto makowe – Jasny biszkopt wyłożony masą makową z jabłkami, wykończony kremem z migdałami i czekoladą

Ciasto z bitą śmietaną i kokosem – Jasny biszkopt, blat kokosowy przekładany bitą śmietaną, wykończony śmietaną i czekoladą

Ciasto adwokatek – masa adwokatowa z dodatkiem kremu śmietankowego przekładane czekoladowym biszkoptem

 

Ciasto kawowo – porzeczkowe – jasny biszkopt przesmarowany marmoladą owocową, wyłożony czekoladowymi wafelkami, na tym puszysty krem kawowy i śmietankowy o smaku porzeczki, wykończony żelem owocowym.

 

Ciasto cytrynka – jasny i czekoladowy biszkopt przesmarowany marmoladą owocową, przekładany kremem budyniowym o smaku cytrynowym, wykończony kremem śmietankowym i żelem morelowym.

Ciasto czekoladowe

Ciasto ptasie mleczko -masa bezowa o smaku cytrynowo – czekoladowym wykończone czekoladą.

 

Mazurek – Tradycyjne ciasto kruche przesmarowane marmoladą owocową, wykończony lukrem lub czekoladą.

Ciasto serowe z owocami – Ciasto biszkoptowo - tłuszczowe z dodatkiem twarogu, przekładane kremem pomarańczowym i owocami sezonowymi (wiśnie, brzoskwinie, truskawki, borówki), wykończone żelem morelowym.

Kopiec kreta – biszkopt czekoladowy, na nim bita śmietana z kawałkami czekolady i całymi bananami w środku, wykończony startym biszkoptem.

 


 

Jabłecznik – Jabłko smażone na kruchym cieście, wykończone lukrem.

 

 

Ciasto ożyrok – Biszkopt jasny, blat makowy, przekładany kremem budyniowym, góra wykończona biszkoptami nasączonymi w ponczu, przesmarowanymi czekoladą.

Ciastko napoleonka z bezą – dwa blaty francuskie przekładane kremem bezowym o smaku truskawkowym.

Ciasto czekoladowo – serowe – Ciasto czekoladowe biszkoptowo – tłuszczowe nadziewane masą serową i wiśniami, wykończone żelem owocowym i migdałami.

 

Ciasto z kremem śmietankowym i śmietankowo – truskawkowym, przełożone jabłkami, wykończone cynamonem i żelem owocowym. Całość na jasnym blacie przesmarowanym marmoladą owocową.

Sernik z owocami – Masa serowa z dodatkiem owoców (brzoskwinia, wiśnia, jagoda) wykończone żelem owocowym.

 

Ciasto słonecznikowe – Krem rusell z masą karmelową z dodatkiem słonecznika, przekładany biszkoptem czekoladowym, wykończony czekoladą.

Ciasto owoce lasu – Masa śmietankowo – owocowa przekładana czekoladowym biszkoptem, wykończone owocami i żelem owocowym.

Babka piaskowa – Ciasto biszkoptowo – tłuszczowe wykończone czekoladą lub lukrem z dodatkiem bakalii.

 

Balbinki – Ciasto ptysiowe nadziewane masą budyniową.

Rogaliki drożdżowe – Ciasto półfrancuskie z marmoladą brzoskwiniową.

 

Mus truskawkowy - biszkopt jasny przesmarowany marmoladą, przełożony musem truskawkowym, wykończony prażonymi jabłkami i galaretką wiśniową

Ciasto z bezami – Biszkopt czekoladowy przekładany kremem czekoladowo – toffi i bezikami, wykończony polewą czekoladową.

Ciasto bananowiec – Czekoladowy biszkopt wyłożony kremem paryskim z bananami, wykończony wiórkami czekoladowymi.

Ciasto Tiramisu – Bardzo lekka puszysta masa na bazie mleka o smaku cappuccino wykończone kakao, przekładane biszkoptami nasączonymi aromatem kawowym, wykończone kakao.

 

Ciasto Czekoladowo – pomarańczowe – czekoladowy i jasny biszkopt przekładany lekkim kremem czekoladowym i śmietankowym o smaku pomarańczowym, wykończone wiórkami czekoladowymi

 
 
Ciasto Czekoladowo – wiśniowe – biszkopt czekoladowy z lekkim kremem paryskim o smaku czekoladowym, wiśniami i galaretką wiśniową. Wykończone kremem śmietankowym z dodatkiem polewy czekoladowej.

Ciasto W-Z – biszkopt czekoladowy przekładany kremem śmietankowym. Wykończony polewą czekoladową.

 Ciasto z galaretką i bitą śmietaną (kryształek) – jasny biszkopt z kremem śmietankowym o smaku owocowym z kryształkami galaretki. Wykończone żelem morelowym.
 Ciasto Toffik - orzechowy biszkopt przekładany lekkim kremem śmietankowym i toffi, posypane prażonym słonecznikiem i wykończone polewą czekoladową
 Ciasto z marcepanem – nasączony ponczem biszkopt waniliowy, czekoladowy i z makiem przekładany kremem cytrynowym, wykończone marcepanem i polewą czekoladową.
  Ciasto z galaretką i bitą śmietaną – biszkopt waniliowy z kremem śmietankowym, wykończone owocami i galaretką.  
 Ciasto Brazylijskie – jasny biszkopt z lekkim kremem kawowym i śmietankowym wykończone polewą czekoladową
 Ciasto Delicja maślana – biszkopt czekoladowy i jasny przekładany kremem budyniowym o smaku śmietankowo - waniliowym, wykończony prażonym kokosem z dodatkiem masła.
 Rolada z bitą śmietaną i owocami – biszkopt jasny i ciemny przekładany kremem śmietankowym, wykończony owocami i żelem owocowym.
Ciasto Karpatka -
Muffinki truflowe
 Ciastka Bankietowe o smaku truskawkowym, czekoladowym, malinowym, cytrynowym, tiramisu.
 Ciastka drobne (mieszanka weselna) - ule orzechowe, ule kokosowe, muszelki z adwokatem, oczka- kruche ciasteczka przekładane marmoladą, księżyce- ciasteczka korzenne przekładane marmoladą, babeczki- kruche ciasteczka z kremem rafaello i czekoladowo-orzechowym, orzechowe talarki, kokosanki
 Makowiec – ciasto drożdżowe zawijane z masą makową z dodatkiem bakalii. Wykończone lukrem i bakaliami.
 Piernik Rybny - tradycyjny piernik świąteczny (do moczki)
Beziki
Krajanka wiejska
Anyżki